In sunet de chitara

Despre noi

Acasa /

Despre noi

Despre noi

PROIECTUL "ÎN SUNET DE CHITARĂ"

Proiectul ”ÎN SUNET DE CHITARĂ”, finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național, în cadrul ariei tematice Educație prin cultură își propune utilizarea unuia dintre cele mai îndragite și accesibile instrumente muzicale – chitara, pentru valorificarea abilităților, pentru crearea de competențe noi educaționale și creative, pentru 30 de elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 18 din Galați

Prin intermediul proiectului cei 30 de elevi cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani, vor desluși tainele acordurilor de chitară, vor învăța, cum muzica poate și deschide noi orizonturi spre cunoaștere. 

Pentru dezoltarea abilităților muzicale, pentru deprinderea de noi abilități în folosirea unui instrument muzical, vor fi achiziționate 10 chitare, care vor rămâne în patrimoniul școlii partenere. Dintre acestea, 3 vor fi acordate ca premiu primilor 3 elevi, care de-a lungul cursului au demonstrat perseverență și aptitudini remarcabile și care vor dori să urmeze și să aprofundeze ulterior studiul acestui instrument. Celelalte 7 chitare vor rămâne în dotarea Școlii, urmând ca după finalizarea proiectului acestea să fie utilizate și pentru alți elevi interesați sau pentru aprofundarea deprinderilor acumulate în cadrul cursului de elevii vizați de proiect. La finalul proiectului vor fi organizate 2 spectacole instrumentale și voce, în orașul Galați.

0
Elevi
0
Chitări
0
Premii
0
Spectacole

Alătura-te și tu

Deslușește tainele acordurilor de chitară

Hai sa învățăm impreună cum muzica poate și deschide noi orizonturi spre cunoaștere.

Abilități muzicale
100%
Competențe educaționale și creative
100%
lectii copii chitara
lectii copii pian
acorduri de chitara
Ovidiu Scridon

Profesor

Ovidiu Scridon

Ovidiu a creat din chitară un mijloc de expresie pentru suflet și pentru pasiunea care i-a ghidat drumul în viață, încă din anii studenției.  Un palmares impresionant vine să reflecte dăruirea cu care acesta a făcut din muzică un mod de viață. Ovidiu este cel care va conduce elevii Școlii 18 pe drumul lor spre propria descoperire, spre relevarea talentelor cunoscute sau mai puțin cunoscute, în domeniul muzicii.